pH-loggrar har fräschats upp inför vintern

Uppfräschning av logger och byte av batteri.

I en sjö med ett klent flodkräftbestånd placerades två pH-loggrar i januari 2020, för att försöka ta reda på om det är vattenkemin som gör att flodkräftorna inte ökar i antal. Under veckan kollades loggrarna till och fräschades upp inför vintern, batterierna byttes ut, loggrarna kalibrerades och data laddades ner. Nu återstår att sammanställa och utvärdera all data som samlats in. Bilden ovan visar uppfräschning av logger och byte av batteri.

Kalibrering sker via en app i mobiltelefonen.
Kalibrering sker via en app i mobiltelefonen.
Nedladdning av data. Blå kurva visar pH och svart kurva temperatur, temperaturen är numera ändrad till Celsius. Dippen i pH-kurvan under maj-juni som är nära pH 3,5 är en dipp som blir när loggern kalibreras. Intressant är att det är ytterligare en dipp i juni när det var högsommarvärme och ingen nederbörd. Nedladdning av data. Blå kurva visar pH och svart kurva temperatur, temperaturen är numera ändrad till Celsius. Dippen i pH-kurvan under maj-juni som är nära pH 3,5 är en dipp som blir när loggern kalibreras. Intressant är att det är ytterligare en dipp i juni när det var högsommarvärme och ingen nederbörd.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.