Sökes: Två fältarbetare för inventeringar och provfisken efter kräftor

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.
Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Arbetsuppgifter

Arbetet utgörs av fältinventeringar under sommaren 2022 inom Interregprojektet Svensk-norsk innsats for edelkreps/flodkräftor. Arbetsuppgifterna består framför allt av provfisken efter kräftor i vattendrag och sjöar i Värmland samt gränsområdena mot Norge. Filtrering av vatten för eDNA-analys samt insamling av material för eDNA-analys ingår också i arbetsuppgifterna. Eventuellt kan även elfiske ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Krav för anställning är:
• Slutförd eller pågående utbildning med inriktning mot fisk- och vattenmiljö eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
• Fältvana
• Körkort för bil

Meriterande är:
• Erfarenhet av arbete med biologiska undersökningsmetoder, provfisken efter kräftor
• Erfarenhet av att framföra båt med motor
• Elfiskeutbildning

För arbetet krävs god förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Som person är du noggrann, driven och kommunikativ. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-06-01
Tidsbegränsad till: 2022-08-31

Säsongsanställning som omfattar cirka tre månader, eventuellt finns möjlighet till förlängning. Tillträde 2022-06-01 eller enligt överenskommelse.
11 dagar – 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   112-1351-2022

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas

Övrigt

För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.